Friday, 9 September 2011

1# HARI KELUARGA TOK SUAK [UPDATED 30 SEPTEMBER 2011]

Assalamualaikum

Niat untuk mencari titih barih sudah lama dirancang oleh saya : Hasnah @ Zauyah (Yoh) binti Abdullah. Oleh kerana saya menetap di Terengganu dan pulang sekali sekala sahaja ke Kg. Kota / Gaung, anak-anak saya tidak mengenali sepupu sepapan mereka apatah lagi saudara-saudara jauh.

Saya kira keluarga lain juga mengalami masalah yang sama. Untuk merapatkan silaturrahim, saya merancang untuk menemukan anak cucu cicit piut.....Tok Suak dalam satu majlis keluarga.

Tarikh   Hari ke-2 Raya Haji; 11 Zulhijjah 1432H (7 November 2011)
                3 Disember 2011 (cuti sekolah)
Hari      : Sabtu
Masa    : 8.30 pagi - 3.00 petang
Tempat : Belakang rumah Kak Wan Mek Timah, Lorong Purnama,Kg. Gaung

  
DRAF TENTATIF

DRAF TENTATIF
8.30 pagi      
Minum pagi
Sesi taaruf (berkenalan)
Menyediakan makanan tengah hari
Sukaneka terbuka
Penyampaian hadiah dan cenderamata
Sesi fotografi
12.00 tengah hari    
Makan tengah hari
1.00 tengah hari
Solat berjemaah (Balai Saf Lorong Purnama)
Solat hajat, yasin dan tahlil
Mesyuarat penubuhan Kelab Keluarga Tok Suak dan pelantikan AJK
3.00 petang            
Bersurai



CADANGAN JAWATANKUASA PELAKSANA



Penaung

Pengarah            
Pakcu Jid (019-9818018)

Hasnah @ Zauyah (Yoh) binti Abdullah ~ Chik (019-9326815)

Setiausaha
Nurul Faizah binti Jusoh ~ Angah (013-3252454)

Naib Setiausaha
Nur Syahidah binti Jusoh ~ Ateh (014-5002164)

Bendahari
Pakcu Jik kontraktor (019-9818018) Pak Yok (M. Daud Abu Bakar)






Naib Bendahari
Muhammad bin Jaafar ~ Pak Sid  Shahibullah Mok Yam
Juruacara


Pendaftaran & Jemputan
Shamsul Salleh ~ Mat Se
Ramlah Abdullah ~Ngah Lah (013-9451016) 

Mazirah Kak Wan Timah
Ahmad Nizam (menantu Kak Wan Timah)
Ketua Jamuan 
      - Minum pagi

      - Tengah hari


Karimah Su Ti (09-7486197)


Kak Wan Mek Timah
Na Kak Wan Mek Timah (014-2116634)
Ketua Persiapan Tempat
Apandi Mamat ~Pendi (019-9907416)
Ketua Teknikal (PA System)
Saufi Sabri Pak Da Kassim (013-9369538)

Hasbullah Abu Bakar
Ketua Sukaneka
Shafee Pak Ngah Kar (013-9801508)

Syukri Pak Da Kassim
Ketua Hadiah & Cenderamata:  
Mazidah Mamat ~Udo (017-9022715)
Jumna Yusof
Imam & Bilal
Kassim Pak Ngah Kar  (013-9408415)
Abdul Jalil Jusoh ~ Acik (013-2842879)
Amir Atif Salleh ~Amir (019-9555965)


CADANGAN TARIKH MESYUARAT JAWATANKUASA

Tarikh   : 30 September 2011
Hari       : Jumaat
Jam       : 3.00 Petang
Tempat : Rumah Pak Cu Jid

Sebarang cadangan dan komen sangat dialu-alukan.

Mohon kerjasama sebarkan maklumat ini kepada ahli keluarga kita.

Semoga niat murni kita dikabulkan Allah Taala.

*Mohon tinggalkan komen beserta nama, no. telefon & alamat email (jika ada).

Hasnah @ Zauyah (Yoh) binti Abdullah ~ Chik
Kuala Berang, Terengganu
toksuak@gmail.com
019-9326815

7 comments:

  1. Bagus2!

    Moga2 jadi plan kita kali ni

    Angah Ganu
    013-3252454

    ReplyDelete
  2. as`kum...
    ibu... ambo cadangkan guna aplikasi SMS blaster. nak tahu info kn cari internet lah.
    ambo pun lamo doh xguna aplikasi tuh.

    ReplyDelete
  3. Smga rncangan kita ni dpermudahkan Allah..

    Kak long Ganu aka ticer zati :D

    ReplyDelete
  4. pemulaan yang baik bagi fmliy to'suak.saya sokong sangat.
    zamri b. yusoff.(anak mok su ti,kota)
    019-2021672
    zamriza@ymail.com

    ReplyDelete
  5. As`kum...

    Minta tolong tunjukkan sokongan anda dengan tinggalkan komen. Sesiapa yang nak komen 2 sila guna profile comment as: Anonymous tetapi tinggalkan nama, No.HP dan email.

    Cadangan saya minta Admin blogger bukakan satu laman pertubuhan dalam facebook supaya semua susurgalur dapat link dalam facebook.

    AJK tempat:
    Apandi Mamat ~Pendi (019-9907416)
    appandi@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. Anon 2: Alang, xfhm sgt function smsblaster

    Ticerzati: InsyaAllah..Along kena tlg support jgk

    Zamri: Terima kasih byk2 atas sokongan. Tolong hebahkan kpd yg lain ya. Moga berjumpa nanti, InsyaAllah

    Pendi: Waalaikumussalam. Terima kasih tlg ingatkan. Angah br je set up page@fb. Pendi tlg invite kpd yg bkenaan deh.

    ~Chik~

    ReplyDelete
  7. Kisah di Pekan tak abis cerita lagi anakanak allahyarham Haji Husin adalah sepert5i berikut

    1.Noriah (Mak long)
    2.Banyami(Meninggal diPekan)
    2.1 Mek yam (isteri)- Fadir(Kelantan)
    2.2.Munah (Isteri) - Nuraminah( Kelantan )
    3.Kalthun (Mak Besar)
    4.Sufian (Ayah Teh)
    5.Harun (Ayahandak)Meninggal diKelanatan)
    6.Maimunah (Makcik)
    7.Esah(Tik)
    8.Zaleha (Chu)

    ReplyDelete